eAuti.com

Električna i hibridna vozila prikazana na jednostavno malo drugačiji način.

Automobili skinuti sa lizinga

Svi žele pronaći automobil koji žele a da pritom imaju najpovoljniju moguću cijenu za automobil u najboljem stanju. Pregledali ste sve oglasnike, prošli auto sajam već nekoliko puta, a novi automobili su vam jednostavno preskupi i nikako da nađete ono što želite. Jeste li pomislili na aute koji su oduzeti sa lizinga? Pronađite sve lizing kuće u okolici i zatražite informacije gdje se mogu doći vidjeti automobili koji su oduzeti od vlasnika koji nisu mogli plaćati lizing.

Automobili skinuti sa lizinga, odnosno oni automobili koje vlasnik nije mogao otplaćivati, mogu biti vrhunska prilika za kupnju jako dobro očuvanog automobila koji nije stariji od 5 godina a još možda ima i garanciju. Auti skinuti sa lizinga su najčešće vraćeni u vlasništvo banaka i lizing kuća koje onda gledaju da si prodajom tog vozila namire razlike u cijeni koja je preostala neotplaćena od strane vlasnika koji je prvotno uzeo taj automobil.

U našim krajevima nije ovo toliko često, barem ne javno poznato, no oni koji znaju kako to ide mogu uhvatiti vrhunske modele automobila. Starost vozila koje su ovakvim ponudama ovisi o trenutku u kojem je došlo do raskida ugovora o financijskom lizingu, odnosno je to vozilo bilo novo u sklapanju lizing ugovora ili je to bilo rabljeno vozilo. Također se u obzir uzima i amortizacija, te cijena vozila pada svake godine. Zbog nekih drugih uvjeta, kao što je zakon ponude i potražnje, može se dogoditi da neka vozila imaju čak i nižu cijenu nego što ste očekivali.

Automobili skinuti sa lizingaCijene automobila skinutih sa lizinga obično su vrlo bliska stvarnim cijenama vozila na auto-tržnicama. Na primjer neki model oduzetog automobila može star 2 godine u leasing kući koštati 14500 eura, dok taj isti model na auto-tržnici ili preko oglasnika nađete za 14100 eura. Dobro, to je 400 eura, ali opet je bolje automobil kupiti tamo gdje mu možete provjerit cijelu povijest i servisnu knjižicu nego od nekog preprodavača sumnjivih preporuka.

Ovi automobili se mogu otplatiti odjednom, ukoliko baratate sa tolikom količinom novaca, ili možete i vi uzeti lizing kakav je imao vlasnik prije vas. Manja vozila čija cijena brže pada sa godinama starosti su uglavnom privlačna privatnim osobama i malim obrtnicima, dok se za veća i luksuznija vozila uglavnom zanimaju tvrtke ili osobe sa velikim primanjima.

Eventualna poteškoća može biti pronaći uopće te automobile. Naime lizing kuće uglavnom uvijek prvo nude nova vozila jer na njima najviše zarađuju. Kada dođete u lizing kuću, zatražite informacije gdje su rabljena vozila koje imaju u ponudi. Velika je šansa da automobili skinuti sa lizinga neće biti u poslovnici u kojoj se prodaju novi automobili, nego se nalaze u nekoj privatnoj manjoj autokući koja je u partnerskom odnosu sa tom lizing kućom

Vaše mišljenje

komentara

Comments are closed.